Over Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. In totaal heeft het een landoppervlak van 162km2 en is het eiland 24km lang en 9 km breed. Op Texel wonen een krappe 14.000 inwoners maar jaarlijks trekt het eiland ruim 1.7 miljoen toeristen.

In totaal zijn er zeven dorpen op Texel: Den Burg, De Koog, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Texels Goud is tijdelijk gevestigd met een Brasserie in Den Burg en gaat vanaf het voorjaar van 2023 weer naar De Cocksdorp!

Vakantie op Texel

Texel is leuk voor jong en oud. Of je nou met de kinderen komt voor een gezinsvakantie of om een weekend uit te waaien: het is voor iedereen genieten! Het eiland heeft meer zonuren dan waar dan ook in Nederland en met de boot vanaf Den Helder is het maar 20 minuten varen. Daarna heb je instant vakantiegevoel door te wandelen of te fietsen door de prachtige natuur of om neer te strijken op één van de stranden.

De vuurtoren

De vuurtoren op Texel is 47 meter hoog en de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over de zee uitkijkt. Je vindt ‘m op het Noordelijkste puntje van het eiland. Bij helder weer kijk je over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en Den Helder.